gayUA.com 
реклама на gayUA.com
 
главная > гей > news

У 1992 році відомий петербурзький танцівник, заслужений артист Росії В.Михайловський створює нову оригінальну трупу, яка не має аналогів у світі, а саме Санкт-Петербурзький Чоловічий балет. З першої появи на сцені колектив викликав велику зацікавленість як у глядачів, так і в критиків, які назвали цю подію "революцією в російському балеті" і "сенсацією сезону".

Дійсно, вперше в історії балету був створений колектив, до складу якого входять чоловіки. І вперше чоловіки стали на пуанти та виконали жіночі партії з класичних балетів.

Унікальність цього колективу виражена майстерністю танцівників, які можуть у першому відділенні виконувати складні чоловічі партії сучасної хореографії, а в другому - з блиском манери та стилю, тонким гумором та смаком танцювати жіночі партії.

Про колектив написано масу чудових рецензій, статей та публікацій не тільки в Росії, але й в усьому світі. В Михайловський зі своїм колективом представляє Росію на багатьох міжнародних фестивалях, серед яких "Копенгаген-96", який проводить ЮНЕСКО. Трупа гастролювала в багатьох країнах світу, серед яких - Японія, Ізраіль, Корея, Південно-африканська республіка, Китай, Угорщина, Фінляндія та інші.

16.11.2003



Валерій Михайловський знову в Києві,

і знову є тема для розмови.

13 листопада в оперному театрі ім.Шевченка було представлено програму Санкт-Петербурзького Чоловічого балету, яка, як завжди, складалася з двох частин.
Перша - серйозна хореографія Андрія Іванова, яка відображає чоловічий духовний світ і внутрішні переживання. Красиві чоловічі тіла носяться по сцені, зображаючи любов, страх, пристрасть, мрію, ніжність, перепони і ще багато чого, що можна розгледіти в танці символізму. Як кажуть в середовищі танцюристів, та й не тільки, - "в цьому щось є." Хоча для рівня Андрія Іванова - це якось не дуже.Я особисто з ним не знайомий, але прочитавши коротку творчу біографію, я зрозумів, яких висот досяг цей хореограф, схиляюся до думки, що програма "Чоловік &" далеко не перлина в його творчому доробку, хоча не будемо особливо чіплятися до баченого, я відвідав театр і не жалкую про це. (Можливо, допомогла бехєровка, що була випита в антракті :) Весело, дотепно, додаткова інформація для розуму та серця. Оригінальні костюми, оригінальні методи використання реквізиту, сцени і освітлення. Загалом - сподобалося.

Друге відділення - розмова особлива. Це саме те, чим і знаменитий балет Михайловського, чим епатує і вражає публіку вже цілих одинадцять років. Театрали мене зрозуміли: це виконання жіночих партій класичного балету чоловіками трупи. Хочу відразу зауважити, що це унікальна праця. Хто не вірить - хай встане на пальці, якщо після цього він зможе ходити, то зрозуміє, що я маю на увазі. Тому відразу зробимо скидку на погрішності, які виникали під час виконання.

"Разбор полётов".

Особливо сподобалося виконання адажіо з балету "Шахерезада" (хореографія М.Фокіна). Це, без сумніву, виконувалося краще, ніж балеринами провінційних театрів. Прикрасою вечора було па-де-де з балету "Дон-Кіхот" (хореографія К. Гойлезовського) - це найскладніша частина вистави, хлопці вразили не тільки технікою, а й "внутрішнім змістом". Тут я маю на увазі оригінальне вирішення дуету, це коли партнер з партнеркою помінялися місцями і саме партнер виконує класичні пози при підтримці партнерки. Це привносить певний гумор у виконання і дає можливість творчого перебільшення емоцій і гіперболізації образів. Виконання па-де-де набуло сатиричного змісту, але при цьому не втратило ні техніки виконання, ні манери, і не перетворилося на пародію.

Треба зауважити, що серйозні класичні партії хлопці пропонують глядачеві в своїй особливій манері. Кокетування на межі з жеманством дуже розважає, і навіть шокує публіку, своєрідна гра з глядачем. Що вражає - абсолютний успіх трупи серед закорінілих "натуралів", так що маленька порада: хочете вразити Вашого натурала - зводіть його на виставу В.Михайловського. Він буде у захваті, і успіх в просуванні Ваших особистих відносин Вам гарантований.

У фіналі програми - короткий вихід "прими": "Русская" (хореографія О. Горського) у виконанні В.Михайловського. Сентиментальний танець "російської красуні". Хоча, мені завжди більше подобався "Вмираючий лебідь" (хореографія М.Фокіна), мабуть роки не ті...

Загалом, вечір вдалий, навіть якщо комусь було нудно в залі, можна було затриматися біля бару, або, на худий кінець, познайомитися з кимось в курилці, благо "нашої" публіки було на всі смаки; я би так і зробив, але, нажаль, був не один ;)

Відвідуйте театр, інколи це буває досить цікаво!

© Mario, gayUA.com



::  обсуждение темы  ::

Комментарии 1-2 (2 записей)

glglllKKалалалErik <avidas>
18:53:26 26 июл 2006
Город:
Otlichnyj balet,klass,ochen'ponravilos'...

Aljona <Aljona_chat@ukr.net>
23:56:37 21 апр 2006
Город: Киев
Безумно интересный и восхитительный балет.Впервые увидела его в Одессе. Даже и не подозревала,что будет
настолько захватывающе.Было довольно интересно наблюдать за реакцией публики, так как это были люди из разных стран:
Германии, Франции и Америки.Кто-то хлопал в ладоши, кто-то заворожено смотрел открыв рот, а некоторые качали головой от
негодования.НО....после всех действий веселая публика вывалила на улицу...улыбаясь и казалось, что они узнали что-то
новое...необычное. Рутина всем надоела,а тут они ощутили поток эмоций со сцены, который просто сбил народ сног. ) Что
касается меня, то за все свои 20 ничего не видела более нового и ошеломляющего.

В этот раздел запрещено добавлять новые комментарии.





[версия для печати]


  
реклама на сайте